De Friese troubadour Piter Wilkens is woensdagavond  8 december te gast in het streektaalmuziekprogramma Twij Deuntjes veur Ain Cent op Radio Noord.

Vier jaar na verschijnen van It Fugeltsje in myn gitaar met naar het Fries vertaald werk van Cornelis Vreeswijk is er in de afgelopen zomer door Piter Wilkens de CD De fleanende hollanner, opnieuw met liedjesmateriaal van de Nederlands –Zweedse troubadour, gepresenteerd. Wederom is er met ziel en zaligheid door Piter gewerkt om tot een volwaardige opvolger van It fûgeltsje in myn gitaar te komen. Onder andere het vinden- en schrijven van de juiste woorden voor de Friese overzettingen was een uitdaging.

De fleanende Hollanner telt maar liefst 20 nummers! Van bekendere liedjes als Bakker de bakstien en Felicia farwol, tot aan minder bekende juweeltjes als Toeristeklacht, Jiskebultballade e.a. Jack Vreeswijk, de zoon van Cornelis Vreeswijk heeft ook een bijdrage geleverd aan De fleanende Hollanner. Tot nu toe zijn er in geheel Nederland al meer dan 3000 cd's verkocht.

Presentator Henk Scholte heeft in zijn programma een uitgebreid interview met Piter Wilkens.  Hij zal ook een aantal liedjes live voor het voetlicht brengen.

De uitzending begint woensdag 8 december 2010 om 18:00 uur en is live te beluisteren via internet: http://www.rtvnoord.nl/radio/. Daarna kan het programma nog een week lang herbeluisterd worden.