Vanaf morgen (21 juni) is er een nieuw radioprogramma te beluisteren op de Concertzender: Acoustic Roots. Elke derde vrijdag van de maand wordt een gast uitgenodigd voor een interview en een intiem optreden. In de eerste aflevering is dat Haytham Safia, op 19 juli zijn Linde Nijland & Bert Ridderbos samen met Fred Piek te horen.

Groot, groter, grootst is niet altijd zaligmakend. En daarom geeft de Concertzender artiesten de kans om op te treden in een knusse, intieme sfeer. Vanaf vrijdag 21 juni is er elke derde vrijdag van de maand het programma Acoustic Roots waarin dit gaat gebeuren.

In de 'huiskamer' ontvangen programmamakers Karin van den Boogaert en Hans Meerman vertolkers van allerlei genres uit de wereldmuziek. Hun gasten treden live op én praten over hun muziek.

Op 21 juni bijt niemand minder dan Haytham Safia het spits af. Deze ud-speler is afkomstig uit het dorp Kfar Yasif in Noord-Galilea. Hij studeerde af aan de Academy of Music and Dance in Jeruzalem. Inmiddels woont en werkt hij al geruime tijd in Nederland.

Safia bespeelt de ud, een Arabische luit met een korte hals, die iets kleiner is dan een gitaar. Onlangs heeft hij een nieuwe solo-cd uitgebracht, ‘U’Duet’.

Uitzending:

Vanaf 21 juni 2013 elke derde vrijdag van de maand van 21.00 tot 22.00 uur. Acoustic Roots is via internet te beluisteren: www.concertzender.nl.