Vrijdag 19 juli 2013 vindt de tweede uitzending plaats van Acoustic Roots, het nieuwe live-programma van de Concertzender met wereldmuziek en folk. In deze aflevering is Fred Piek & Friends te gast.

Fred Piek was 'de stem' van de Nederlandse folkrock-formatie Fungus en was mede-oprichter van de Amazing Stroopwafels (onder andere bekend van hun hit 'Oude Maasweg'). Ook werkte hij samen met Lennart Nijgh, Joost Belinfante en Marjolein Meijers van de Berini’s.

Tijdens zijn optreden wordt Fred Piek muzikaal ondersteund door de bekende folkzangeres Linde Nijland en multi-instrumentalist Bert Ridderbos. Sinds enige tijd werkt dit trio aan een programma met voornamelijk traditionele folk. Met een programma vol Engelse, Ierse, Schotse, Amerikaanse en Nederlandse ballades en mooie liedjes zullen zij ook in theaters te zien zijn.
vlnr: Linde Nijland, Bert Ridderbos en Fred Piek
Over Acoustic Roots
Acoustic Roots is elke derde vrijdag van de maand tussen 21:00 uur en 22:00 uur live te beluisteren op de Concertzender. Via www.Concertzender.nl is het programma naderhand online terug te luisteren.

Op 16 augustus zal Shishani Vranckx haar opwachting maken in Acoustic Roots.

Over de Concertzender
De Concertzender is een radiozender die 24 uur per dag muziek van bijzondere kwaliteit uitzendt, onderverdeeld naar 7 muziekgenres: klassieke muziek, oude muziek, wereldmuziek, eigentijdse muziek, jazz, opera en popmuziek. Van gregoriaans tot ambient; de Concertzender is het radiostation voor de liefhebber van muziek die elders op de Nederlandse radio zelden te horen is.

De Concertzender kenmerkt zich door de eigenwijze muziekkeuze, het opnemen en uitzenden van eigen concertregistraties van bijzondere concerten (>150 per jaar) en een uiterst professionele, op de muziek gerichte presentatie. Programmasamenstelling, presentatie, opname- en uitzendtechniek zijn in handen van circa 150 gedreven en vakkundige vrijwilligers.

De Concertzender is te horen via internet en op de kabel, zie www.concertzender.nl/ontvangst.php.