Morgenmiddag, zondag 22 juni 2014, is de film C.C.C. Inc. – Hippies in de Peel van Helmut Boeijen over CCC Inc nog eens te zien bij het Uur van de Wolf. Het gaat om een ingekorte versie van de documentaire Terug Naar Neerkant die eind 2011 op Omroep Brabant werd uitgezonden.

De invloedrijke folk- en bluesband CCC Inc heeft veel bekende bandleden voortgebracht: Ernst Jansz (Doe Maar), Joost Belinfante (zanger van Nederwiet), Huib Schreurs (directeur Paradiso) en Jaap van Beusekom (directeur Nationaal Pop Instituut). Zij verhuisden in 1969 met hun vrouwen en kinderen vanuit de Randstad naar een oude boerderij in het Brabandse dorpje Neerkant om daar een commune te beginnen. In de documentaire C.C.C. Inc. – Hippies in de Peel gaan de muzikanten terug naar Neerkant en halen herinneringen op aan het oproer, dat de komst van de langharige ‘schobbejakken’ in de kleine katholieke gemeenschap veroorzaakte.

Het Uur van de Wolf wordt uitgezonden op zondagmiddag 22 juni 2014 van 16:05 tot 17:00 uur op Nederland 2. Meer info vind je hier.