L1 TV zendt komend weekeinde (zaterdag 4 en zondag 5 april) Witste nog, Carboon... uit, de nieuwe film van Paul Versteegen Productions over het succesvolle album Witste nog, Koempel... van de gelegenheidsformatie Carboon uit 1976.

Aanleiding voor de documentaire is het initiatief van de Amsterdamse muzikant Joep Pelt om dit jaar met Carboon een reeks concerten in het theater te geven. De ouders van Pelt ouders komen uit Limburg. De liedjes op Witste nog, Koempel ... zijn voor een belangrijk deel de "soundtrack" van zijn vroege jeugd in Amsterdam. In de documentaire "Witste nog, Carboon.." brengen de voorbereidingen op de theatervoorstellingen Joep dichter bij de achtergronden van de plaat en vooral de historische context waarin het album destijds werd gemaakt.

Filmmaker Paul Versteegen laat zien hoe de Carboon-leden Ben Erkens, Jan Hendriks, Conny Peters en Henk Steijvers met Joep Pelt verschillende plekken in de mijnstreek bezoeken om te laten zien waarover de liedjes op Witste nog, Koempel... gaan.

De documentaire is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Stichting Jaar van de Mijnen 2015, de Stichting Behoud Mijnhistorie, L1 en de Stichting Fonds voor Sociale Instellingen FSI.

De film wordt 4 en 5 april 2015 uitgezonden door L1. Dat gebeurt op zaterdag 4 april om 18:00 uur en zondag 5 april om 11:00, 13:00 en 15:00 uur in de wekelijkse rubriek Limburg Doc.

Zie ook: www.l1.nl.