Radioman Blokhuis: Ik geloof
niet in doorgeformatteerde radio

In de rubriek Radioweek van VARA-tv-magazine doet muzieksamensteller voor verschillende radioprogramma's Leo Blokhuis tegenover Peter Klee enkele behartenswaardige uitspraken:
"Thuis zet ik vrijwel nooit de radio aan. Ik luister cd's om nieuwe muziek te horen. In de auto stem ik meestal af op Radio 1 omdat ik dat geleuter wel prettig vind. Soms zap ik naar Radio 2, de zender met het meest heldere profiel. Met 3FM heb ik moeite. De problemen begonnen toen de discjockeys niet meer hun eigen muziek mochten kiezen. Ik geloof in passie en niet in doorgeformatteerde radio. Wat je graag wil, doe je nu eenmaal het best. Nu hoor je kille klinische radio."
Op woensdagochtend stelt Leo Blokhuis de muziek samen voor de VARA op radio 1 en een nacht in de week doet hij dat ook voor de NCRV. Samen met Mart Smeets is hij verantwoordelijk voor de muzieksamenstelling van Smeets' nachtelijke radioprogramma For the record. Bij Club Lek (VPRO) is hij regisseur.
Zoals zo vaak bij krant, radio of tv, komt Blokhuis' carrière op een toevallige manier in een stroomversnelling. Peter Kee schrijft:
Blokhuis deed de School voor de Journalistiek in Amersfoort. Na een stage bij de EO kon hij daar blijven. Bij die omroep ontmoette hij zijn huidige vrouw die hij, bij zijn poging haar definitief voor zich te winnen, verraste met een door hem samengesteld cassettebandje. Toen zij dat op kantoor draaide, raakten enkele collega's enthousiast en Blokhuis werd gevraagd als samensteller van het programma Muziekmotief op Radio 3….