Image
Het bèste van Gé Reinders
eerste kerstdag op KRO-TV

Op woensdag 25 december - Eerste Kerstdag - zendt de KRO 'Het bèste van Gé' uit, een televisie-opname van een optreden dat de Limburgse zanger Gé Reinders op vrijdag 22 november in het Munttheater in Weert gaf.

In deze voorstelling zingt Gé Reinders een mengeling van oud en nieuw repertoire waaronder het landelijk bekend nummer 'Blaosmuziek'.

Gé Reinders zal samen met de fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide o.l.v. Hardy Mertens naast het nummer 'Blaosmuziek', nog een aantal andere liedjes ten gehore brengen. Hiervoor zijn nieuwe arrangementen geschreven door twee blaasmuziekcomponisten: Hardy Mertens ('Vrie mit mich' voor 14 koperblazers en althobo) en Steven Walker ('Hiej sjtaon ich weer' en 'Sjloetingstied').

Behalve met de fanfare van 55 personen, zal Gé Reinders een aantal nieuwe liedjes spelen met zijn vaste begeleiders: Marcel Broersma op diverse gitaren en Lucas Beukers op de contrabas en basgitaar.

Gé Reinders zingt in het Limburgs maar omdat de voorstelling landelijk via KRO-televisie te zien is, zullen de bindteksten en verhalen (waaronder "de misdienaar") in het Nederlands zijn.

Bezoekers van de voorstellingen van Gé Reinders krijgen gratis het boekje "Roermonds voor beginners". Hierin worden de verschillen tussen het Limburgs en het Nederlands uitgelegd. Als Gé buiten Limburg speelde, deed hij deze uitleg tot nu toe in het begin van de voorstelling. Doordat het nu op schrift is gezet, kan dit praatje vervallen en is er ruimte voor een extra nummer.

Het bèste van Gé, wo 25/12/02 17.55 uur, KRO, Nederland 1
HH op vr 27/12 12.55 uur