VPRO stopt met programma Propaganda

De VPRO-televisie ziet geen heil meer in het kunst- en cultuurprogramma Propaganda, waar bijvoorbeeld vorige week zondag Michael de Jong twee nummers zong.
Per 22 december stopt de omroep daarom met de zondagse opvolger van De Plantage en HH Zondag. De voorgangers van Propaganda werden gepresenteerd door Hanneke Groenteman en Paul Haenen. Die uitzendingen hadden mede gezien het uitzendtijdstip (zondag tussen 17.00 en 18.00 uur) een gezellig karakter.
Bij Propaganda is volgens een VPRO-woordvoerster de sfeer een beetje kil. Het is één van de redenen het programma niet voort te zetten. Het programma voldeed volgens de omroep niet aan de verwachtingen die de VPRO heeft voor dat uitzendtijdstip.
'Dit ondanks de inzet, ideeënrijkheid en kwaliteiten van de redactie', geeft hoofdredacteur Lunenborg aan. De omroep beraadt zich in overleg met de betrokkenen over een nieuwe programmaformule.
Leden van het VPRO-kunstprogramma R.A.M (iedere dinsdagavond) worden daarbij betrokken. Een nieuw kunst- en cultuurprogramma is voorzien voor 12 januari. In de tussentijd wordt een al eerder geplande winterstop gehouden.