Madredeus met Vlaams
Radio Orkest op Vlaamse tv

Het Vlaamse tv-programma Plankenkoorts brengt zondagmiddag van 13 tot 14 uur op VRT 2 een registratie van het concert dat de Portugese groep Madredeus gaf samen met het Vlaams Radio Orkest (VRO) op 27 oktober in Vorst Nationaal in Brussel.
Dit unieke samenwerkingsverband zit nu nog midden in het vervolg, een tournee waarbij plaatsen aangedaan worden als Parijs, Salamanca, Porto en Lissabon. Daarbij wordt de gezamenlijke cd Euforia gepromoot met daarop een aantal bekende nummers van Madredeus in originele arrangementen, die ook tijdens het concert op tv worden vertolkt.
Volgens een woordvoerder van het Orkest leidt de samenwerking tot een geluid dat "onvergelijkbaar is met wat iemand ooit voordien gehoord heeft". Maar voordat het zover was moesten "beide ensembles een nieuwe moedertaal leren. Het Vlaams Radio Orkest, befaamd om zijn uitvoeringen van het grote symfonische repertoire van de 20ste eeuw met een grote voorliefde voor hedendaags werk, moest omschakelen en de ziel van de fado doorgronden".