De Groote Boodschap over Julie Murphy,
Derroll Adams en The Indigo Girls

Hét folkpropgramma op de Vlaamse radio (Radio 1), De Groote Boodschap besteedt in haar uitzending van vanavond tussen 22 en 24 uur uitgebreid aandacht aan Julie Murphy, de Indigo Girls en aan de CD Banjoman, een tribute aan Derroll Aadams.

Derroll Adams, de Amerikaanse banjospeler en performer, vestigde zich na vele omzwervingen in Antwerpen. Na zijn dood in 2000 werken vrienden over de hele wereld samen aan de hulde-cd Banjoman, met bijdragen van Donovan, Jack Elliott, Ralph McTell, Dolly Parton of Arlo Guthrie. Een gesprek met de initiatiefnemer van de cd, bluesgitarist Hans Theessink.

Activisme en feminisme op twee gitaren: Indigo Girls Amy Ray en Emily Saliers kwamen deze zomer op het festival van Dranouter hun nieuwe cd 'Become you' voorstellen. Uit hun optreden hoort u drie songs van die cd: Yield, Deconstruction en Become you.

De rijzende ster binnen de Engelse folk, zangeres Julie Murphy, is Engelse maar verhuisde naar Wales en zingt beter Welsh dan de lokale bevolking en ze kan het ook in het Bretoens. Cd's met de groep Fernhill en haar eerste solo-cd 'Black mountains revisited' brachten de bal aan het rollen. Ze toert sindsdien als voorprogramma van Robert Plant, ze neemt op met John Cale voor de film 'Beautiful Mistakes' en bracht onlangs twee nieuwe cd's uit, één met eigen nummers in het Engels en één in duo met Dylan Fowler in het Welsh. Een portret van deze zangeres, die opgroeide met Stevie Wonder & Aretha Franklin, die ooit Hildegard von Bingen zong met klassiek ensemble Sinfonye en debuteerde in een punkgroep.

De Groote Boodschap is wekelijks op donderdag te beluisteren op Radio 1 van 22 tot 24 uur. Presentatie: Jan Van Langendonck. Redactie: Stefan Timmermans, Marc Vandemoortele, Peter Van Rompaey, Els Vercammen. Productie: Geertje Baudouin