De Groote Boodschap met
Deux Accords Diront en Linda Thompson

De Groote Boodschap, het Belgische Radio-1 programma dat elke donderdagavond twee uur lang tijdloze chansons en eigentijdse folk laat horen besteedt a.s. donderdag 5 september tussen 22 en 24 uur aandacht aan de cd van Deux Accords Diront.
Ann Niepold en Aline Pohl zijn twee jonge accordeonisten uit Wallonië, die het klappen van de zweep geleerd hebben bij mensen als Didier Laloy of Norbert Pignol in Frankrijk. Op podium charmeren ze elk publiek met hun spontaneïteit en nu is er hun eerste kangoeroe-cd in eigen beheer: 'l'histoire du kangourou' van Deux Accords Diront.

Ook in De Groote Boodschap de cd Fashionably Late waarmee Linda Thompson een ijzersterke come-back maakt.
Linda Thompson was een tijdlang de vrouw van Richard Thompson en de opvallende stem waarmee Richard tussen 1973 en 1982 een reeks mooie platen opnam. Ze kreeg last met haar stem, zodat ze ook na hun scheiding nog slechts sporadisch muziek heeft opgenomen.
Tegenwoordig runt ze een antiekwinkel op Bond Street in Londen en komt ze naar buiten met de nieuwe cd 'Fashionably late'. Blijkbaar heeft ze nog steeds goede contacten met de Engelse folkwereld, want het kruim daarvan geeft acte de présence.

Verder praat presentator Jan van Langendonck met artistiek verantwoordelijke Kirsten De Keyser over 'De kleine avonden', een toernee met jeugdig Nederlandstalig talent onder het peterschap van Johan Verminnen. In een uitgebreide toernee langs de vijf provincies stellen groepen als De Meester en Contsoorten, Lucaz, De Schil, Jan Cannaerts, Buurman en Hoonest zich voor.