BRTO richt schijnwerper op Maria de Lourdes

De lokale omroep in Bergen op Zoom besteedt onder de noemer CD van de Week aandacht aan Maria de Lourdes. Van deze legendarische Mexicaanse zangeres verscheen onlangs de dubbel-cd Antologia de la Cancion Mexicana,volume 2. Maria de Lourdes (30 december 1939) groeide op in de straten van de wijk Tepitoin Mexico-stad. Niemand die toen kon vermoeden dat deze onderwijzersdochter binnen enkele decennia zou uitgroeien tot de stem van Mexico.
Maria's stem, in combinatie met de typisch Mexicaanse muziek waarin emotievolle thema's als hoop, bedrog, vreugde, wraak, ongeluk, tederheid, passie en liefde voor het eigen land centraal staan, veroverde dan ook de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld.
De liedjes van deze bescheiden en eenvoudige vrouw, die privé de nodige problemen wist te overwinnen, kwamen terecht op meer dan 50 albums, terwijl ze daarnaast als actrice schitterde in 9 films.
Maria overleed op 6 november 1997 op Schiphol, toen ze juist op het punt stond terug te keren naar haar geboorteland waar enkele dagen een standbeeld van haar zou worden onthuld. Ook na haar dood bleven haar fans haar trouw. Sterker, nog dagelijks worden nieuwe luisteraars gegrepen door haar prachtige stemgeluid. Haar Nederlandse platenmaatschappij heeft onder de titel Antologia de la Cancion Mexicana,volume 2 opnieuw 42 liedjes uit het enorme oeuvre van Maria de Lourdes op een dubbel-cd gezet en uitgebracht.
De BRTO draait die collectie tot komende zaterdag onder de noemer CD van de Week.