Brabants Volkorkest vanavond
op Vlaamse radio

Het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap dat de folkmuziek belicht, gaat vanavond tussen 22 en 24 uur op Radio 1 ondermeer over het Brabants Volksorkest. In de serie Wortels gaat het niet alleen over de muziek van de gasten, maar over hun culinaire voorkeuren.
Het Brabants Volksorkest is terug van een tournee in Noord-Korea. Deze traditionele Vlaamse groep trad op de meest onwaarschijnlijke plekken op, ondermeer in verschillende voormalige Sovjetrepublieken, en nodigt op zijn beurt volk uit van overal ter wereld. Dat levert niet alleen een aardige fotocollectie op, maar ook een vracht recepten uit de vier windstreken.

Lucilla Galeazzi
Volgende week donderdag wordt in Wortels de Italiaanse zangeres Lucilla Galeazzni belicht. Lucilla Galeazzi trok van Terni (Umbrië) naar Rome om er carrière te maken als zangeres. Haar samenwerking met Giovanna Marini was het begin van een rijkgevulde carrière. Daarenboven ontdekte zij er dat heel culinair Italië in Rome samentroept.

De reportages zijn van de hand van Marc Vandemoortele De presentatie wordt normaal gedaan door Jan Vanlangendonck, maar tijdens diens vakantie vanavond en volgende week donderdag door Geert Segers.