CD van Born in a Barn week lang bij de BRTO

De lokale omroep in Bergen op Zoom (BRTO) besteedt deze week extra aandacht aan de cd Poor Manners van de groep Born In A Barn.
Waar het precies aan ligt is niet duidelijk maar feit is dat het gebied dat wordt gevormd door het oostelijk deel van Brabant en het noordelijk deel van Limburg een uitstekende broedplaats is voor Nederlands rootstalent. J.W. Roy, B.J. Baartmans, Clemens van de Ven, The Watchman en nog een aantal anderen komen uit deze regio.
En diezelfde omgeving (Den Bosch om precies te zijn) vormt de locatie van waaruit het koningskoppel Peter-Paul Kleijwegt en Frank van Osch het land kennis laten maken met hun band Born in a Barn. Met hun onlangs verschenen tweede CD Poor Manners geven de heren een prachtig visitekaartje af.
De 12 door Peter-Paul en Frank zelfgeschreven stukken zijn duidelijk beïnvloed door hun liefde voor folk-, texmex en rockmuziek en enkele ervan (bijvoorbeeld Sucker for Blonds en Romeo & Julliet) hebben zelfs hitpotentie.
De songs van Peter-Paul en Frank worden gekenmerkt door afwisselend gebruik van slidegitaar en mandoline en worden ook steeds sfeervol ingekleurd met viool- en accordeonriedeltjes.
Bij veel rootsbands komt hun kwaliteit alleen live echt goed tot hun recht. Born in a Barn is ook een perfecte liveband maar doet het getuige Poor Manners daarnaast ook goed in de huiskamer.
De BRTO draait Poor Manners tot komende zaterdag als CD van de Week.