Nathan Hamilton cd van de week bij de BRTO

Er zijn artiesten die al direct bij hun eerste opnames grote verkoopsuccessenboeken (categorie 1).
Er zijn er ook die daar hard en lang voor moeten werken (categorie 2).
Om maar niet te spreken van de grootste categorie (nr 3): de goudzoekers die na jaren zwoegen de conclusie moeten trekken dat succes nooit voor hen weggelegd zal zijn.

De in Abilene (Texas) geboren en getogen singer/songwriter Nathan Hamilton timmert al vanaf 1993 hard aan de weg. Aanvankelijk met zijn Good Medicine Band en sinds 1999 solo. Tot de eerste categorie behoort hij dus niet. Maar afgaande op de kwaliteit van zijn nieuwe, tweede soloplaat
All for love and wages, is ook onwaarschijnlijk dat hij in categorie 3 thuis hoort.
Het enthousiasme waarmee Nathan zijn aan de countryrock van Jackson Browne refererende, zelfgeschreven songs vertolkt, belooft veel. Hij is de winnaar van de prestigieuze Kerrville New Folk Award 2000. Met zijn talent goede, lekker in het gehoor liggende liedjes te schrijven en die met zijn prettige zangstem overtuigend uit te voeren, behoort hij tot de top van de roots scéne.
Vooralsnog zullen geïnteresseerde muziekliefhebbers hun heil op het internet of in de betere importzaken moeten zoeken om een exemplaar van For the love and wages aan te kunnen schaffen.
Dat weerhoudt de BRTO (de lokale omroep in Bergen op Zoom) er niet van om dit uitstekende, door Ted Cho (Poi Dog Pondering) ge-co-produceerde, schijfje tot komende zaterdag te draaien als CD van de Week.