Fries juweeltje van Jan Tekstra
cd van de week op BRTO

De lokale omroep in Bergen op Zoom, de BRTO, koos deze week voor een week-cd die al een tijdje op de plank lag bij de omroep. Niet dat getwijfeld werd aan de kwaliteit. Integendeel! Slechts het feit dat kort voor het moment dat deze schijf op de BRTO-deurmat viel (begin mei) er net 2 andere Friese producties (Piter Wilkes / Foppe de Lang) tot CD van de Week waren gebombardeerd deed de omroep besluiten Keale Ferskes (kaleliedjes) van Jan Tekstra even achter de hand te houden.
Jan Tekstra mag zonder meer een duizendpoot worden genoemd. Componist, tekstschrijver, gitarist, acteur, producer, mede-eigenaar en creatief eindverantwoordelijke van platenlabel Phonogram en nog veel meer.
Als componist schreef Jan liedjes voor onder meer Liesbeth List, Herman Brood, Marco Borsato en Lois Lane, terwijl hij als uitvoerend muzikant onder meer muzikaal leider was van de Borsatoband tijdens diens tour 'De Waarheid' in 1997/1998. Keale Ferskes is Tekstra's tweede soloplaat; een album met 10 uitstekende Fries/Nederlandstalige liedjes waarvoor hij zelf de muziek schreef en die hij in de meeste gevallen ook (mede) van tekst voorzag. De ouders van Jan zijn echte friezen en zelf verhuisde hij enkele jaren geleden met zijn gezin naar Heeg, een dorpje in het Friese land. Het land dus waar zijn wortels liggen. En die roots klinken door op dit zeldzaam soulvolle album. De BRTO draait Keale Ferskes tot komende zaterdag als cd van de week.