CD van de week van nieuw Nederlands talent: MEG

De BRTO, de lokale omroep in Bergen op Zoom die zoveel folk en roost in haar programma's stopt, draait My Kitchen van MEG tot komende zaterdag als CD van de Week.
Nederland heeft er weer een supertalent bij! Met een dergelijke kreet wordt natuurlijk vele malen getracht nieuwkomers in het muziekwereldje te lanceren.
Bij de van oorsprong Brabantse, maar in Den Haag opgegroeide pop/rock debutante MEG is echter, getuige de kwaliteit van haar debuutalbum 'My Kitchen', een dergelijke euforische aanprijzing bepaald niet overdreven.
MEG, een afkorting voor Marieke Eijkenaar-van Grimbergen, studeerde zang en dans aan het SABA instituut in Amsterdam (waar ze o.a. les had van Karin Bloemen) en kwam, via onder andere een optreden in de Soundmixshow, de close-harmonygroep The Music Venture, en diverse achtergrondkoortjes als tweede stem in de band van Dilana Smith terecht. En nu is ze rijp voor een eigen band.
Samen met haar bij Rene Froger ontmoette partner Hans Eijkenaar en enkele leden uit de band van Dilana Smith, werkte ze in de afgelopen periode hard aan een stevige debuutplaat die direct de talenten van MEG bloot leggen.
My kitchen staat bol van stevige pop/ rocknummers, afgewisseld met gevoelige ballads als You don't have to make me cry.
MEG heeft een stem waarmee ze vele kanten op kan en dat laat ze op haar debuutplaat dan ook horen. Ook in marketing-technisch opzicht is My Kitchen een voltreffer. De CD is verpakt in een prachtige digipakverpakking, waarin normaal gesproken dubbelalbums worden verkocht. Naast de gewone disc bevat deze hoes een onbespeelde CDR met dezelfde full-color opdruk als het album. De eigenaar wordt daarmee in staat gesteld een eigen kopie te branden voor in de auto of in de discman. Zelfs de instructies voor het gebruik van de cd-brander ontbreken niet. De verwachting is gerechtvaardigd dat MEG nog héél wat potjes op het vuur heeft! Wie meer wil weten over MEG kan terecht op de volgende website: www.megmusic.nl