Folkchat met Inner Strength duurde veel langer dan gepland

De folkchat rond de Eindhovense Worldfolkrockband Inner Strength begon woensdag aanmerkelijk eerder den gepland en eindigde meer dan een uur later. De afgesproken chattijd was van 20 tot 21 uur, maar om 16.30 uur ging het al over I-S. Uiteindelijk sloten pas tegen half elf 's avonds de laatsten hun pc af. Aan de chat namen een vijftiental mensen deel.

Van de groep waren digde-speler Roland, gitarist Kelly, zangeres/violiste Noortje en zangeres/fluitiste Judith van de partij. Het navrante was dat wij van de eindredactie van Folkforum.nl door een technische storing niet konden deelnemen aan de chat. Maar uit een ons later toegezonden web-log maakten wij op dat de gesprekjes geen opzienbarende nieuwtjes aan het licht brachten. Veel oeverloos gezellig geklets, wat kennelijk onlosmakelijk verbonden is aan chatten. Maar natuurlijk kwam ook I-S ter sprake, over de didgeredoo (Of die zelf gemaakt was, vroeg DJ.Jak. 'Nee', was het antwoord van Roland, 'zelf gekocht').
Ook de aangekondigde Folkbal-reeks in Eindhoven stond ruim in de belangstelling. Over het onderwerp van de volgende chat wachten we suggesties af. Misschien is Folkbal-organisator Tinus Kanters bereid?

Derde verjaardag van Klara hele dag rechtstreek op de radio

Morgen (za 29/11) viert de Vlaamse radio Klara haar derde verjaardag met een dag boordevol cultuur in het Paleis. De hele dag zendt Klara rechtstreeks uit. Zie voor het programma www.klara.be
Klara in het Paleis is een coproductie met het Paleis voor Schone Kunsten, Brussel, Europalia Italia en het Nationaal Orkest van België. Op deze dag worden ook de Klara-muziekprijzen uitgereikt. Onder de nominees bevinden zich de folkgroepen Ambrozijn en Oblomow. De winnaar van de Carrièreprijs is de muzikant-schrijver Wannes Van de Velde, hét boegbeeld van de volkszang in Vlaanderen en bovendien ook dichter, toneelschrijver, vertaler, flamencogitarist en beeldend kunstenaar. Wannes zingt nieuw repertoire met zijn groep en Jan Decleir brengt een laudatio.