Antwoord VARA over exit rootsy radioprogramma stelt niet gerust

Jan Janssen van RealRootsCafe.com volhardt in zijn strijd om het rootsy nachtprogramma 'Geen Tijd' van Paul van Gelder bij de VARA in de lucht te houden. Na lang aandringen heeft hij nu een reactie ontvangen van de VARA die hem niet echt gerust stelt. We laten Jan Janssen aan het woord:

Hallo muziek-vrienden,

Een Real Roots Café reminder moest er aan te pas komen om Vara Bobo's ertoe te bewegen "inhoudelijk" te reageren op onze ingezonden stukken van 5 en 13 november 2003. We hebben uiteindelijk een reactie ontvangen maar ik waarschuw u alvast, er zit een vreemd luchtje aan.

Want wat doe als je, als beslisser plots in de negatieve publiciteit komt? Juist ja, je schuift het probleem door naar een afdelingshoofd. Dat gevoel bekroop het Real Roots Café tenminste toen ik de inhoudelijke reactie las van Frits Ferres, hoofd Drama & Cultuur van de Vara. Ferres reageerde uit naam van Vera Keur en, let op, good old Jeroentje Soer. Van gebrek aan lef kunnen we ondergetekende van de reactie niet betichten, ze reageren tenminste nog.

Met alle respect, het Real Roots Café heeft het gevoel dat we, met het antwoord van de heer Ferres, met s'en alle met een kluitje het riet in gestuurd worden. Hilversum begint zo langzamerhand aardig op het huidige Haagse gepeupel te lijken. Stuur de media naar het links, met een appetijtelijk verhaal, en concretiseer rechts snel je beleid, daar komt het in dit land tegenwoordig op neer. De Hilversumse clan weet van gekkigheid niet waar ze het nieuws vandaan moeten halen dus word er op grote schaal maar nageaapt. Wat zei Joep van het hek ooit daarover? "links lulle en rechts zakken vullen" Gebrek aan betrokkenheid, eigenzinnigheid, creativiteit en vooruitstrevendheid noemt het Real Roots Café dat. En juist over dat laatste wordt met geen woord gerept in de reactie vanuit Hilverscum, om maar eens met de woorden van Alt Country.nl te spreken. Triest, heel triest. Lees zelf maar: