Reactie Frits Ferres

Geachte heer Janssen,

Op verzoek van Vera Keur, reageer ik op uw mails d.d. 5 en 13 november over de nachtprogrammering. Paul van Gelder zal inderdaad na 1 januari niet meer bij de Vara te beluisteren zijn. Die keuze is gemaakt, omdat wij, in het kader van de bezuinigingen, de voorkeur geven aan programmamakers die in vaste dienst zijn.

Bij de inhoud en de samenstelling van een nieuw programma zullen we ook aandacht besteden aan de muzieksoorten die bij Paul van Gelder aan bod kwamen en in Mart Smeets' For the record blijft de aandacht zich richten op de Americana.

In tijden van bezuinigingen worden afwegingen gemaakt en beslissingen genomen die helaas een groep luisteraars tot ontevredenheid stemmen. Dit is nauwelijks te voorkomen. Wél wordt in het overleg met andere omroepen (in de zenderredacties en het muzieksamenstellersoverleg) naar de totale programmering op de radio gekeken en naar hoe verschillende doelgroepen door welke omroepen bediend worden.

Op Radio 1 blijven 's nachts programma gepresenteerd worden en wordt er niet, zoals in een deel van de nachten op Radio 2, met voicetracking gewerkt. Overigens heeft de Vara er voor gekozen ook op Radio 2 in de nacht van zaterdag op zondag met vaste presentatoren in de ether te blijven.

Met vriendelijke groet, mede namens Vera Keur en Jeroen Soer,
Frits Ferres hoofd Drama & Cultuur

Op zijn site heeft Jan Janssen alles nog eens in chronologische volgorden op een rij gezet. Zie ook: Jan Janssen, Het Real Roots Café, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.www.realrootscafe.com