Nieuwe brief in strijd om rootsy radioprogramma VARA

Aan het plan van de VARA-radio om het rootsy nachtprogramma 'Geen Tijd' van Paul van Gelder te schrappen is nog steeds niet van tafel. Een van de initiatiefnemers van het protest daartegen, Jan Janssen van RealRootsCafe.com, wordt ongeduldig. Hij heeft zich een week ingehouden maar is nu opnieuw in de pen, cq het toetsenbord, gekropen en schreef de volgende brief aan de allerhoogste VARA-bons. Het is ons uit het hart gegrepen. Lees mee:

Geachte mevrouw Keur,
Het is alweer een week geleden dat wij kort e-mail contact hebben gehad aangaande onderstaande problematiek. Mijn standpunt ten aanzien van het schrappen van het nachtprogramma "Geen Tijd" is sinds die tijd niet veranderd. Sterker nog, de vele reacties, die ik binnen kreeg via de website www.realrootscafe.com, hebben mij overtuigd dat ik geen Don Quichotte ben die energie steekt in het voorkomen van de muzikale vervlakking in omroepland.

Deze week kreeg ik zelfs nog onverwachte steun van Staatssecretaris Medy van der Laan (Cultuur en Media) Zij heeft onlangs de contouren van haar cultuurbeleid voor de periode 2004-2007 gepresenteerd. Een passage uit haar beleid verblijde mij enorm. Namelijk zij vindt ook dat de publieke omroepen zich juist moeten onderscheiden door, let op daar komen uw woorden weer: eigenzinnige en vooruitstrevende programma's te programmeren, het lijkt potdorie wel plagiaat. Kijk en luistercijfers zijn, volgens haar, van ondergeschikt belang.

Mooie worden van onze staats, maar hoe nu verder? Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom een hele grote groep muziekliefhebbers tussen de 25 en 60 tegenwoordig geen radio meer luisteren? Ik weet het wel, er is maar een doelgroep in dit land en dat is "je bent jong en je wilt wat". En ik me steeds maar weer afvragen, wat willen jullie dan? Vraag hun voor de gein eens? Ik en mijn medestanders snappen er geen hout meer van en wachten nog steeds gespannen op inhoudelijke argumenten uwerzijds.

Met vriendelijke groet,
Jan Janssen
www.realrootscafe.com