Carrièreprijs voor Wannes van de Velde; Klara viert derde verjaardag in paleis

De Belgische Radio Klara viert op 29 november zijn derde verjaardag in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Het publiek kan concerten, theater, tentoonstellingen en stadswandelingen bijwonen. Ook worden de Klara-Muziekprijzen uitgereikt, waarvoor o.a. Ambrozijn en Oblomow genomineerd zijn. De winnaar van de Carrièreprijs is de muzikant-schrijver Wannes Van de Velde, hét boegbeeld van de volkszang in Vlaanderen en bovendien ook dichter, toneelschrijver, vertaler, flamencogitarist en beeldend kunstenaar. Wannes zingt nieuw repertoire met zijn groep en Jan Decleir brengt een laudatio.

De grootste troef van deze dag zijn de drie ,,Vlaams Belgische'' symfonieorkesten die concerteren in de grote concertzaal van het PSK.
Het programma-onderdeel wereldmuziek bevat ondermeer concerten van:

Belgistan
De fanfare van het autonome oriëntaalse staatje Belgistan bestaat uit vier koperblazers en twee percussionisten. Ze spelen folkloristische Belgistaanse muziek, die een mengeling is van jazz, Arabische muziek en muziek uit de Balkan

Deux Accords Diront
De twee jonge meiden op diatonische accordeon zwerven vrolijk rond in een repertoire, geplukt uit Franse traditionele muziek met Keltische en oosterse invloeden.

Nuccio Siano, zang Voce e notte
Een programma met dé bekende Napolitaanse liederen, ontdaan van kitscherige stroop, vol emotie en intimiteit en 'italianità'. (i.s.m. Europalia.Italia)

Pamina fijfers
Een mix van vrolijke volkse melodietjes op fijferfluiten.

In het hoofdstuk kamermuziek is er ondermeer plaats voor een concert door TREsBASSE: Een jong contrabastrio met klassieke en virtuoze werken naast hedendaagse muziek, ingekleurd met tango en swingende jazz.

Klara in het Paleis is een organisatie van Klara, in coproductie met het Paleis voor Schone Kunsten Brussel, Europalia.Italia en het Nationaal Orkest van België
Waar en wanneer? Zaterdag 29 november Paleis voor Schone KunstenRavensteinstraat 231000 BrusselTicketsAlgemene toegang € 14 kinderen jonger dan 12 jaar € 5 kinderen jonger dan 6 jaar gratis Bozar ticketsRavensteinstraat, 5 1000 Brusseltel.: 02-507 82 00 e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.van maandag tot zaterdag van 11 uur tot 19 uur, telefonisch vanaf 9 uur

De NMBS biedt in al haar stations supervoordelige B-Dagtrips aan. De all-in prijs van dit gecombineerd ticket varieert volgens de treinafstand en de leeftijd van de reiziger.
Zie ook www.klara.be
· De feestdag wordt rechtstreeks uitgezonden op Klara.