In het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap is er deze donderdag (17/2) aandacht voor nieuwe albums uit Tsjechië (Jablikon en Traband) en Hongarije (Paniks en Besh O Drom). Ook komt de nieuwe cd van de Waalse groep Trio Trad aan bod. In de studio is een optreden van Mbira Dzepasi. Deze drie mbira-spelers komen uit Zimbabwe.
In de Kalender meer over de try-outs van Madouce (Jaune Toujours met Vera Coomans en het repertoire van Madou, de vroegere geliefde groep rond Coomans). Ook aandacht voor de tourneee van Ranarim en de cd-voorstelling van de 4de dialectencd (West-Vlaanderen).
De Grootse Boodschap wordt elke donderdagavond uitgezonden van 21 tot 23 uur op de VRT-radio1. De uitzending is rechtstreeks en in herhaling op internet te neluisteren via www.radio1.be.  

Overigens trekt De Groote Boodschap volgende week vrijdag 25 februari naar Hoei om daar live-opnamen te maken met topgroepen uit de Waalse folk. De uitzending daarvan is op donderdag 10 maart in De Groote Boodschap. In het programma treden op: Naragonia, Tref, Trio Trad, Ialma en Deux Accords Diront. Ook zijn er interviews met hen. Als je erbij wilt zijn volstaat een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Routebeschrijving krijg je dan thuis gestuurd.
Zie ook www.radio1.be