Het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap begint aan zijn zomerprogrammering. Dat betekent elke donderdagavond op VRT-Radio 1 van 21 tot 22 uur concerttips en festivalinfo, waarbij het nu donderdag 7 juli ondermeer gaat over het Brosella-festival. Tussen 22 en 23 uur is er telkens een overzicht van folk vanaf de jaren vijftig tot vandaag.

Om de twee weken zijn er fragmenten uit het archief. Nu donderdag nog niet, maar volgende week zijn er bijvoorbeeld opnamen van Alan Stivell uit 1975 en ook Fungus uit dat jaar.
Zoals afgelopen jaren ook al het geval was komt de donderdag (4 augustus) voor het grote Dranouter-festival het programma rechtstreeks vanuit centrum 't Folk in Dranouter. Verwacht worden er (onder voorbehoud) Rum, Magister, Laurence Revey, Rosapaeda, Wim Claeys, Wouter Vandenabeele en anderen. Ook is er dan aandacht voor folkwebsites zoals www.folkroddels.be en onze eigen site, folkforum.nl. Bij die rechtstreekse uitzending is publiek welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Laat weten met hoeveel personen je wilt komen. De bevestiging wordt dan 26 juli toegestuurd. Ook telefonisch kan gereserveerd worden tijdens de uitzendingen van 14, 21 & 28 juli.
De Groote Boodschap is elke donderdag te beluisteren via VRT Radio 1 van 21 tot 23 uur. Het programma is ook te (her)beluisteren via www.radio1.be