Dutch Folk Radio is een nieuw initiatief van Peter Koene. Via internet kan voortaan Nederlandse traditionele muziek beluisterd worden. Via de Amerikaanse provider Live365 heeft hij het station Dutch Folk Radio "in de lucht" gebracht, waarop continu een drie uur durend programma te beluisteren is. Iedereen die surft naar Live365 kan de programma's beluisteren: http://www.live365.com/
stations/peterkoene


Al jaren is er op de Nederlandse radio nauwelijks folk te horen en al helemaal geen Nederlandse. Een enkele keer, maar altijd onverwacht, laat Wim Bloemendaal iets horen via de gezamenlijke zenders Paezens en Moddergat. De Concertzender wil nog wel eens iets draaien. Maar een speciaal programma voor folk- en volksmuziek bestaat al jaren niet meer.

Daarom heeft Peter Koene het initiatief genomen om via internet uitzendingen te gaan verzorgen met Nederlandse traditionele muziek. Via de Amerikaanse provider Live365 heeft hij het station Dutch Folk Radio "in de lucht" gebracht, waarop continu een drie uur durend programma te beluisteren is. Na enkele proefprogramma's is inmiddels een begin gemaakt met de Geschiedenis van de Nederlandse Folk, waarvan de eerste twee afleveringen zijn opgenomen.

Iedereen die surft naar Live365 kan de programma's beluisteren. Afhankelijk van het besturingssysteem en de software die men gebruikt, moet al dan niet worden ingelogd (na een wachtwoord te hebben aangemaakt) en helaas worden de programma's zo nu en dan onderbroken door (Amerikaanse) reclameboodschappen, maar verder is de ontvangst zonder problemen, mits men de beschikking heeft over een snelle internetverbinding. Binnen korte tijd wil Peter Koene gesprekken starten met vertegenwoordigers van diverse organisaties (waaronder SVN, Draailier & Doedelzak en New FolkSounds) om zijn initiatief een groter draagvlak te geven. Vooralsnog blijft het nog even een privé-onderneming, en Peter is heel benieuwd naar reacties van luisteraars.

Stem af op http://www.live365.com/stations/peterkoene en laat het hem weten!

Zie ook: www.peterkoene.org