In het Vlaamse radioprogramma gesprekken met niet de minsten: Hughes de Courson, Wiet Vandeleest en Eva De Roovere & Gerry De Mol. Ook zijn er nieuwe cd's uit de Provence.

Hughes de Courson combineert tegenwoordig ondermeer muziek van Mozart met Egyptische muziek. In de jaren zeventig richtte hij samen met Gabriel Yacoub Malicorne op. Later is hij producer van La Bamboche, Kolinda en Dan Ar Braz en richt hij de Balkangroep Spondo op. Recent levert hij grote producties af als Lambarena/Bach, Songs of Innocence, Mozart in Egypt, Obscura lux.

Het gesprek met Wiet Vandeleest (Rum) gaat over de nieuwe productie 'Tatave'. Met 'Les enfants de l'Yser' brengt hij een programma met musette (gespeeld op tenorgitaar), in een ode aan de Belgische accordeonist Gus 'Tatave' Viseur. Vandeleest voert dit programma ondermeer volgende week donderdag (6/10) ui tijdens een Rum-week in het cc van Geel (zie ook ons eerdere artikel).

Met Eva De Roovere en Gerry De Mol praat De Groote Boodschap over hun tweede 'kleine blote liedjes'-cd onder de titel; Min en Meer.

Er worden ook nieuwe cd's uit de Provence gedraaid: Mademoiselle Marseille van Moussu T. e lei Jovents en Masschi femmine cantanti van le Corou de Berra uit Nice.

De Groote Boodschap, elke donderdag van 21 tot 23 uur op VRT-Radio 1. Ook te (her)beluisteren via www.radio1.be.