Voor het vijfde achtereenvolgende jaar nomineert de Vlaamse radiozender Klara ,,de veertig beste cd's'' van het seizoen: dertig klassieke cd's, vijf met jazz en nog eens vijf met wereldmuziek. In de categorie wereldmuziek zijn dat: Itinérances van Luthomania, Song of the Lodz Ghetto van Brave Old World, Bulgarian Wedding Music from the Last Century van Trifon Trifonov & Stanimaka, Calligraphies Vocales van Ali Reza Ghorbani en de 3-cd Cuadernos de Mexico met o.a. El Negro Ojedo, Los Caminantes en Che Dró. Nummers van deze albums zijn zaterdag 1 oktober te horen in het Klara-radioprogramma Rans tussen 18 en 19 uur.

De luisteraars kunnen tot 31 oktober hun stem uitbrengen voor de publieksprijzen. De Klara-muziekprijzen worden uitgereikt op 19 november in de Bijloke in Gent op het slotweekend van 75 jaar radio.
Alle genomineerde cd's hoor je de komende weken in alle Klara-programma's. Dit weekend komen ze bovendien alle veertig aan bod in de programma's Kompas, Rans en Come Sunday. Het Klara-team stemt zelf voor een laureaat in de categorieën klassiek, jazz en wereldmuziek. De luisteraars kiezen zowel de beste Vlaamse cd als de beste cd van het jaar.

Zie ook: www.klara.be.