Na twee concerten eerder deze maand in Parijs vertrekt NO blues aanstaande dinsdag 22/11 in Parijs voor ondermeer een optreden op de Franse nationale televisiezender TV France 2 in het programma 'Des mots de minuit'. Ook zijn er een optreden in de populaire club Batofar en diverse radio-interviews.


NO blues, het nieuwste project van productiehuis Oost-Nederland (ON), bestaat uit Ad van Meurs (gitaar), Haytham Safia (Ud, Arabische luit) en Anne-Maarten van Heuvelen (contrabas). Met de CD Farewell Shalabiye weten deze muzikanten, live aangevuld met Osama Mileegi en Ankie Keultjes, een geluid neer te zetten dat het best te omschrijven is als een kruising tussen Americana en Arabische muziek. Hun eigen labeltje luidt: 'Arabicana'.

De single 'Farewell Shalabiye' van het gelijknamige album, kwam begin juli uit bij Rounder Records en is inmiddels een veelgehoorde plaat op de nationale radio. Ook het album, dat eind augustus vervroegd werd gereleased, is enthousiast ontvangen. Niet enkel in Nederland, maar er komen ook juichende recensies uit Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk en Engeland. Maar vooral in Frankrijk gaat NO blues als een speer.

Wanneer NO blues terugkeert uit Parijs begint de tour door eigen land met tweee concerten eind komende week: 25/11: De Kelder, Amersfoort. 26/11: November Rain, Zwolle.

Zie ook: www.ONinternet.nl.