Vanavond (vr 18/11)  is het nieuwe programma van Dutch Folk Radio de lucht ingegaan. Dutch Folk Radio besteedt in haar novemberuitzending aandacht aan de geschiedenis van de harmonika revival in Nederland.


Traditionele spelers als Piet de Jong, Cees Eekels, Herman Oudenampsen en Drik te Bruyn zijn te horen, naast hun herontdekkers Frans Tromp en Kees v.d. Poel. Verder een aantal bekende spelers uit het begin van de revival (1975 - 1985) zoals Jaap Oudesluijs, Mark Söhngen, Karel v.d. Leeuw en Ad Kwakernaat en muzikanten van latere jaren als Irina Sarolea, Judica Lookman, Cornee Hoogervorst, Wytze Pieter Kikstra en Wouter Kuyper.

Surf naar Dutch Folk Radio: http://www.live365.com/stations/peterkoene en luister mee.

De geschiedenis van de harmonikarevival is tot op heden nergens uitgebreid en volledig beschreven. Peter Koene, de maker van het programma, staat dan ook open voor commentaar, verbeteringen een aanvullingen. Die kan je kwijt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dutch Folk Radio is een nieuw initiatief van Peter Koene. De "uitzendingen" zijn te beluisteren via internet. Het is de bedoeling dat elke maand een nieuw programma wordt gemaakt.

Zie ook: www.peterkoene.org