Het tv-programma Horen, zien en zwijgen van BNN gaat maandag 16 januari ondermeer over albinisme. De 27-jarige Hester, die over haar albinisme en de daaraan verbonden oogklachten vertelt, is een verdienstelijk violiste en gaat graag naar bal folk. Tijdens een bal in Uffelte zijn opnamen van haar gemaakt.


Hester werd bij haar bezoek aan het ‘Uffelteweekeinde' vergezeld van een BNN-filmploeg. Er zijn toen ondermeer opnames gemaakt van een buiten-bal met live-muziek van Lirio.

Hester is albino wat betekent dat ze een tekort aan pigment heeft in haar huid, haar en ogen. Hierdoor heeft ze licht blond haar, een lichte huid en lichtblauwe ogen. Op zich niets mis mee zou je denken, maar door het tekort aan pigment in haar ogen ziet Hester slecht, zo'n 20 tot 25 procent. Ze ziet overbelicht, geen diepte en heeft moeite met het zien van bewegingen. Ondanks dat Hester slechtziend is laat ze haar leven niet bepalen door haar handicap. Ze heeft een goeie baan, speelt viool, ze fotografeert en ze gaat regelmatig op fietsvakantie. Ook is ze vaak te vinden  op Bal Folks.

‘Horen, zien zwijgen' maakt onderdeel uit van de BNN-serie ‘Je zal het maar hebben'. De uitzending is maandag 16 januari rond de klok van 21:30 bij BNN op Nederland 2.
Zie ook: www.jezalhetmaarhebben.com.