Het nieuwe programma van Dutch Folk Radio is vanaf 5 januari on line. Als laatste deel in de serie over de geschiedenis worden dit keer liedjes uit de politieke stroming binnen de Nederlandse folk in de jaren '70 en '80 uitgezonden.


Het programma bestaat uit een aantal blokken.
Het eerste blok van ongeveer een uur handelt over de Nederlandse geschiedenis vanaf de Tachtigjarige Oorlog.
Daarna volgen een aantal blokken van 15 à 20 minuten met thema's uit de laatste decennia van de 2oe eeuw:
- werk en wekomstandigheden
- wonen en kraken
- (wan)beleid en krisis
- vrouwenstrijd
- oorlog, vrede en anti-militarisme
- strijd tegen kernenergie.

Je hoort nummers van bekende folkgroepen als Bots met ‘Zeven Dagen Lang' (Voor God & Vaderland) en ‘Kreupel' (Van kwaad tot erger), Volluk met ‘Illegaal' van de lp ‘Victorie Verdorie', Werktuig met ‘Recht is krom' (Live), RK Veulpoepers BV met ‘Telegraafgelul' van de lp ‘Een frisse wind',  Rapalje met ‘Zondebok' van de lp ‘Rapalje',  Luiaerdsgild met ‘Krisislied'van de lp ‘Dubbelzout' en Palace Flophouse met ‘Dodewaard' dat destijds op single verscheen.  
Maar er zijn natuurlijk ook nummers van theatergroepen en ‘protestzangers' als ‘Leo Keijzer' door Proloog/Peter Koene van de lp ‘Kernenergie nee bedankt', Jaap van de Merwe met ‘Drie Eskadrons'(single) en Nellie Frijda met ‘Tamboer, sla straf' van de lp ‘De klucht van Pierlala'. Dan zijn er nog curiosa als het Bezetterscollectief met het ‘Maagdenhuislied' (live 1969) en Krakers met ‘Kraak een pand'(Radio Mokum live 1976), of die single uit 1983 van de vredesbeweging waarop Nellie Frijda en goog old Jules de Corte het Vredeslied zingen.
In het totaal zijn er een kleine vijftig nummers te horen.

Het programma is te beluisteren via www.live365.com/stations/peterkoene
De complete speellijst staat op www.peterkoene.org/Playlist%20Politieke%20folk.txt
En uiteraard houdt de maker, Peter Koene, zich aanbevolen voor commentaar, vragen en suggesties. Die kun je kwijt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..