Het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap heeft het er maar druk mee. Aan de lopende band komen er nieuwe cd's uit van Belgische folkgroepen. Volgende week vrijdag 3/2 presenteren tegelijkertijd Tref (Loop to the Moon) én Bal des Boiteux (Small house, wide open view) hun nieuwe albums. Het radioprogramma loopt daar op vooruit dmv gesprekken met vertegenwoordigers van beide groepen in haar uitzending van donderdag 26/1.

Ook is er aandacht voor de Engelse groep Chumbawamba, die een nieuwe akoestsiche cd uitbrengt op het label No Masters. Het gaat om een deel van het repertoire zoals deze groep dat bracht op het afgelopen Folkwoods Festival in Nuenen. Bij de concerttips ondermeer aandacht voor de Griekse zangeres Savina Yannatou die aanstaande zaterdag in de Brusselse Flagey samen met haar begeleiders Primavere en Salonico de cd Simuglia komt voorstellen.  
De Groote Boodschap is elke donderdag op de radio van 21 tot 23 uur op VRT Radio 1. Het programma is ook te (her)beluisteren via www.radio1.be.