De Groote Boodschap besteedt aandacht aan Farewell Shalabiye, het succesvolle album van  No Blues waarin gitarist Ad van Meurs zijn slide gitaar combineert met de oud van Haytham Safia in een mix van folkblues & Arabische muziek.

Ook in de Groote Boodschap vertellen Piet Maris en Laïla Amezian over hun nieuwe project Arabanda. Na hun toevallige ontmoeting als muzikanten in "Ischq", een project rond klassieke arabische muziek van Weshm, bleven Laïla Amezian (Studio Pagol, Qayna, ...) en Piet Maris (Jaune Toujours) elkaar bestoken met muzikale ideeën. Toen die kruisbestuiving vaste vorm kreeg, floot Piet zijn maten van Jaune Toujours bij elkaar om het repertoire een eigenzinnige inkleuring te geven. Resultaat? Een intimistische, dan weer drijvende , soms trance-achtige sound, die een frisse wind laat waaien door het eeuwenoude oriëntaalse repertoire. Vrijdag 17/2 stellen ze om 20 uur hun album voor in Molière, Galerij van de Naamsepoort, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel (Elsene). Nu, donderdag 16/2, zijn ze te gast in De Groote Boodschap.
Verder nog nieuwe cd's uit Hongarije van ondermeer Besh o Drom en een overzicht van de nieuwste groepen uit Schotland met ondermeer Dochas.
De Groote Boodschap is elke donderdag van 21 tot 23 uur op VRT Radio 1. Het programma is ook te (her)beluisteren via www.radio1.be.