De voorbereidingen voor de webradio van Triskell vorderen gestaag. Het ziet er naar uit dat deze folkzender op internet vanaf begin april te beluisteren is.

"We hebben inmiddels ± 14.000 titels in de database staan en er worden dagelijks ± 400 aan toegevoegd. En dat zal nog wel een tijdje voortgaan aangezien we toegang hebben tot de meest interesseante en gevulde folkplatenkasten die er in de Benelux beschikbaar zijn. Steeds meer personen stellen bijzondere cd's ter beschikking. Het gaat dus een zeer afwisselende zender worden," aldus Paul Baten van Triskell-Media & Arts in het Limburgse Merkelbeek.

Met deze omvangrijke klus loop hij niet te hard van stapel. Baten: "We zullen simpel beginnen met een Flashplayer op de site, waar tegelijkertijd tot 150 luisteraars gebruik van kunnen maken. Afhankelijk van de ontwikkelingen denken we na over meerdere formats van de webradio voor de toekomst. De techniek is hierbij vooralsnog niet de beperkende factor maar (de kosten van) de in te kopen bandbreedte op het net. Onze planning is nog steeds dat we begin april beginnen, en dat is géén 1 april grap!"

Zie ook www.triskellfolk.nl.