Vanaf vandaag, donderdag 22 juni, is het nieuwe programma van Dutch Folk Radio te beluisteren, dat vanwege de vakantieperiode tot begin augustus on line blijft. Het heeft de titel gekregen Van (stok)oud tot (splinter)nieuw. Daarin heeft het station de primeur van de nieuwe cd van Lirio.

In de maand mei is 549 maal afgestemd op Dutch Folk Radio, hetgeen een totaal opleverde van 200 luister-uren. Genoeg om door te gaan? Voorlopig houdt programmamaker Peter Koene er nog niet mee op. Maar bij de publieke of commerciële omroep zou het programma al lang van de zender gehaald zijn.... Hoe dan ook, er moeten talloze folk liefhebbers zijn, die het internet radiostation nog niet weten te vinden. Zegt het voort dus!
 
Vanwege het heuglijke feit dat de CD's, behorende bij de nieuwe uitgave van het Antwerps Liedboek een Edison in het genre "klassiek" hebben gekregen, wordt aan deze productie nogmaals aandacht besteed. Tevens zijn andere opnamen van liederen uit het Antwerps Liedboek (1544) te horen, onder meer van Paul Rans en Folkcorn, alsmede versies die tot in onze eeuw zijn overgeleverd, ten gehoren gebracht door bijvoorbeeld Wannes Raps en Fungus. Nog veel meer liedjes in dit programma overigens, van Amerant, Cobi Schreijer, Wolverlei, FooFooBand, Marc Zeegers en Gerard van Maasakkers.

In het onderdeel "splinternieuw" heeft Dutch Folk Radio een primeur, namelijk de CD van de furore makende groep Lirio, die binnenkort verschijnt. Nummers van deze CD gaan vergezeld van een interview met groepslid Wouter Kuyper. Ander nieuw werk tenslotte is te beluisteren van Pot, van Lienen & Baumgarten, Drijfhout, Paul Vens, Blue Dew, Inner Strength en Bert Aalbers.

De complete playlist is te vinden op www.peterkoene.org onder het kopje "actuele informatie". DJ Peter Koene houdt zich van harte aanbevolen voor commentaar, suggesties, vragen en verzoekjes. Die kan je kwijt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Dutch Folk Radio is te (her)beluisteren via: www.live365.com/stations/peterkoene