Morgen, vrijdag 2 november, besteedt het radioprogramma Metamorfosen anderhalf uur aandacht aan de Zweedse zangeres Sofia Karlsson. Dit naar aanleiding van haar nieuwste cd Visor Från Vinden. Van die negentig minuten is 83 minuten puur muziek, muziek van Sofia zelf, groepen waar ze in heeft gezongen, haar grote voorbeelden en inspirators.

Zo zullen onder andere Lena Willemark, Groupa, Turid en andere Zweedse en Noorse grootheden te horen zijn. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze een rol hebben gespeeld of nog spelen in de muzikale ontwikkeling van Sofia Karlsson. De samenstelling van dit programma is in handen van Eelco Schilder, voormalig hoofdredacteur van het magazine New Folksounds.

Ook de komende maanden zal de eerste vrijdag van de maand een actuele cd-uitgave het centrale thema zijn in Metamorfosen. In december zal dit Versatile Heart zijn van Linda Thompson.

Metamorfosen over Sofia Karlsson wordt uitgezonden op vrijdag 2 november 2007, van 20.00 tot 21.30 uur op de Concertzender en is te beluisteren via www.concertzender.nl.