Voor wie geen kaarten heeft kunnen bemachtigen voor het stijf uitverkochte Noorderslag Weekeinde in Groningen, is het festival deels live te volgen op internet, radio en tv. Er treden meer dan tweehonderd bands op, waaronder een aantal interessante aan folk verwante groepen en solisten. Zo komt uit Noorwegen singer/songwriter Hanne Hukkelberg, uit België Think of One en uit Italië de Modena City Ramblers. Uit eigen land zijn er bijvoorbeeld Mala Vita, Lucky Fonz III en Stevie Ann. Het Amsterdams Songwriters Guild verzorgt ook een programma-onderdeel.

Vanavond (do 10/1) en morgenavond is er EuroSonic, dat talentvolle nieuwkomers uit Europa naar Groningen haalt. Het focust op Zweden. De optredens zijn verdeeld over meer dan dertig podia in het centrum van Groningen.  

Zaterdag 12 januari is er Noorderslag in de Oosterpoort. Noorderslag wordt veelal gezien als het kloppend hart van het Noorderslag Weekend. Het is voor muziekliefhebbers de plek om zich op de hoogte te laten stellen van de huidige stand van zaken in de Nederlandse popmuziek. Er is eveneens het Noorderslag Seminar, dat moet dienen als zakelijk platform voor de Nederlandse entertainmentindustrie. Dit jaar ligt tijdens het Noorderslag Weekend de focus op Zweden en daarom zal er tijdens het Seminar extra veel aandacht besteed worden aan de muziekindustrie in dat land.

De NOS is op zaterdag voor het eerst live aanwezig bij Noorderslag. De NOS zal in de avond op Nederland 3 een tv-programma verzorgen met optredens van artiesten, waarin wordt gesproken over (de stand van zaken van) de popmuziek in Nederland en waarin live de winnaar bekend wordt gemaakt van De Popprijs. De presentatie van de uitzending is in handen van Brecht van Hulten.

3VOOR12 brengt veel muziek online, en doet 3 dagen verslag op deze site. Ook dit jaar heeft 3VOOR12 een eigen zaal in de Oosterpoort in Groningen waar nieuwe bands en acts hun opwachting maken. Klik hier voor de 3VOOR12 Noorderslag Weekend site.
Radio 3FM zendt alle drie de dagen regelmatig rechtstreeks uit vanuit Groningen.

Zie ook www.noorderslag.nl.