Genoten van Luka Bloom in Ierland

Anke van Wijk en Jeroen Appeldoorn gingen niet naar Folkwoods, maar wel naar Ierland. Daar genoten ze dusdanig van een concert van Luka Bloom dat ze het ons per mail lieten weten. Waar ze het hebben over Lidovarna, zouden ze wel eens Lisdoonvarna kunnen bedoelen, maar afijn. Lees mee en wordt ook een beetje jaloers.

Dit jaar geen Folkwoods maar als kompensatie naar Ierland geweest. Even op de concert agenda kijken en ja wel een concert van Luka Bloom. Wij het hotel gebeld of er nog kaarten waren en toen klonk er al iets van: o ja hoor, geen probleem.
Wij op 5 augustus naar Lidovarna. Camper ergens in een straat geparkeerd en op zoek naar het hotel. Loop je daar de bar in, zitten er al een paar mensen te spelen. Aan de muur de affiches van het folkfestival wat hier altijd gehouden werd met grote namen er op. Wat al snel opviel was dat er veel Nederlanders binnen zaten.
De zaal ging open… Nou ja zaal als je gewend bent om naar Luka te gaan in 013 of Caré… Dit was een zaaltje. Nog geen 200 mensen zaten er binnen. In het voorprogramma de zangeres die hij in Nederland ook bij had (naam ben ik kwijt). Goed maar flets. Mijn dochter viel dan ook al snel in slaap.
Om 10 uur Luka alleen. Zijn spaanse gitaar had hij bij. In zijn aankondiging vertelde hij al dat als hij hier was, hij wel wat nieuwe nummers kon proberen. Nou dat hebben we geweten. Alles wat hij de afgelopen tijd heeft geschreven kwam voorbij. Dit zou een artiest in Nederland niet moeten proberen, maar het was prachtig en er zaten mooie nummers bij. De verhalen tussendoor maken het weer helemaal tot een leuke avond.
Na een uur en drie kwartier sloot hij af. De kinderen waren in slaap gevallen, maar wij hebben een heerlijke avond gehad.
Groetjes Anke van Wijk en Jeroen Appeldoorn.