Op zondag 5 juni geeft Tejo Wouters in Den Bosch drie korte workshops voor iedereen die van zingen houdt. De middag is onderdeel van het evenement Ridders en Spelen en opmaat voor het festival Oude Muziek Nu.    


Als op de Parade de ridders elkaar een kopje kleiner maken, worden in de nabijgelegen Nederlands Hervormde Kerk aan de Kerkstraat 20 in Den Bosch verrassende, lichtvoetige Liedjes uit de Lage Landen gezongen. Docent en musicus Tejo Wouters (ook bekend van de groep Saffloer) heeft een programma samengesteld met liedjes over drank, beesten en vrouwen en begeleidt deze ook zelf op het virginaal.

Volwassenen en kinderen kunnen zich vanaf 12.30 uur in de kerk bij de kassa inschrijven op een, twee of drie workshops. Elk blok duurt een uur en is onafhankelijk van de andere te volgen. Voorbereiding of speciale vaardigheden zijn niet nodig.

Het programma ziet er als volgt uit:
13:00-14:00 uur: workshop 1, Thema: Drank
14:30-15:30 uur: workshop 2, Thema: Bisterij
16:00-17:00 uur: workshop 3, Thema: Deerne

De prijzen zijn bewust laag gehouden, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen. Ook kinderen die graag zingen zijn van harte welkom! Intekenen op een blok naar keuze kost € 4,00, twee blokken € 7,00 en drie blokken € 10,00. Kinderen en CJP-ers doen mee voor half geld.

Oude Muziek Nu
De middag wordt georganiseerd door Stichting Hoorn - Oude Muziek Nu in coproductie met Stichting Oude Muziek Brabant en Ridders en Spelen. De workshops vormen een opmaat voor het festival Oude Muziek Nu dat van 8 t/m 12 juni in Hoorn gehouden wordt. Meer informatie over de workshops en een uitgebreid programmaoverzicht van het festival zijn verkrijgbaar via Stichting Hoorn - Oude Muziek Nu, Geldelozeweg 47b, 1625 NW Hoorn, 0229-248330, of via de website www.oudemuzieknu.demon.nl.

Zie ook: www.oudemuziekbrabant.nl