20 jaar na zijn plotse overlijden wordt singer-songwriter Wim De Craene geëerd met een bijzondere tournee door Vlaanderen. Een uitgelezen cast aan artiesten en muzikanten, waaronder Mira, Andrea Croonenberghs, Wigbert, Tom Van Landuyt, Della Bosiers, Lander en Ramses De Craene, nemen deel aan dit eerbetoon.

Het initiatief voor dit eerbetoon komt van De Craene’s enige zoon Ramses. Naast beklijvende performances zal er nooit eerder verschenen beeldmateriaal geprojecteerd worden.

Bio van Wim De Craene op www.wimdecraene.net:
De legendarische singer/songwriter Wim De Craene liet ondanks zijn veel te korte carrière een schat aan teksten en muziek na. Reeds op jeugdige leeftijd vervoegt hij als zanger de Wetterse folkgroep ‘Ja’. Eind jaren zestig trekt hij voor een poosje naar Nederland waar hij bevriend raakt met de grote Ramses Shaffy. In o.m. Amsterdam doet Wim een reeks optredens die zijn originaliteit en voeling met het Nederlandstalige lied overduidelijk laten blijken.
Hij debuteert pas echt in 1973 met een eerste album. Op 25 jarige leeftijd brengt hij Alles Is Nog Bij Het Oude uit, een plaat die tot het einde der tijden het bewijs zal leveren dat we hier met een geniaal kunstenaar te maken hadden. ‘Tim’ en ‘Mensen van 18’ zijn slechts enkele van de vele pareltjes uit dat album.
Wim De Craene bleef voortdurend zichzelf en zijn muziek heruitvinden en het leek alsof hij zijn tijd steeds ver vooruit was. Hoewel vaak gekopieerd door anderen was hij de enige en in ieder geval de eerste die met branie elementen uit jazz, funk en rock vermengde met epische, poëtische, Nederlandstalige teksten. Getuige daarvan een mijlpaal in zijn loopbaan, het album Kraaknet uit 1983. In 1990 laat hij het leven in duistere omstandigheden die pers en media van dan af verkeerdelijk interpreteren als zelfmoord. Laat voor eens en altijd duidelijk zijn dat dit geenszins de oorzaak was.

Speellijst: zie www.wimdecraene.net