Het begon met een nieuwe badkamer. Na voltooiing hield Bart de Win contact met de ontwerper ervan, Ferry Beks, en vernam zodoende dat bij Ferry’s dochter Janske van drie jaar leukemie geconstateerd was. Bart werd verzocht een liedje te schrijven voor Janske, voor een cd waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan allerlei instanties die zich inzetten voor kinderen met kanker.

Het ene liedje werden er twee: Schommelen en Zo benieuwd. De liedjes werden opgenomen in de Red Fish Studio door Jonathan Heywood, met op toetsen en zang Bart de Win, op drums John Maasakkers, op gitaar en backingvocals Harry Hendriks, op bas Rinus Raaijmakers en ikzelf zong ook een deuntje mee.

Toen de familie van Janske het resultaat van de opnames hoorde was hun reactie zo enthousiast dat besloten werd er een officiële uitgave van te maken. Bart stelde voor de cd te verpakken in een mooi boekje, en we vonden kindertheatermaakster Enith Vlooswijk bereid een mooi verhaal te schrijven, dat door Saskia Halfmouw werd voorzien van prachtige illustraties. Evenals alle andere betrokkenen boden zij belangeloos hun diensten aan.

En nu is het boekje klaar, en een parel voor oog en oor. Op zondag 6 februari 2011, om 13.00 uur, zal in Kasteel-Boerderij De Hooizolder te Heeze de cd-/boekpresentatie plaatsvinden. De opbrengsten gaan naar Leukemie gerelateerde goede doelen. Dit zijn:  KIKA, KWF, VOKK, Ronald McDonald Kinderfonds en de Cliniclowns.
Tijdens de presentatie zal het boekje officieel aan Janske overhandigd worden door een, zeker voor Janske, heel speciale gast. De liedjes zullen live ten gehore gebracht worden en het boekje zal voorgelezen worden door schrijfster en kindertheatermaakster Enith Vlooswijk en opa IJsje (de opa van Janske). Iedereen is van harte welkom deze middag bij te wonen.

Arianne Knegt

enith vlooswijk, saskia halfmouw en bart de win - super janske

Super Janske

Liedjes: Bart de Win
Verhaal: Enith Vlooswijk
Illustraties: Saskia Halfmouw

Meer informatie over Janske en de Super Janske Club vind je op: www.superjanske.nl.