De Nederlandse fansite van Maggie Reilly wil heel graag dat deze Schotse zangeres eens naar ons land komt. Een groter aantal fans zou daarbij natuurlijk helpen, dus roepen ze liefhebbers op om zich op de site of op hun Facebookpagina te melden. Zij sturen de volgende info:

Maggie Reilly
Kleine roodharige volhouder! Al meer dan 40 jaar actief in de muziek!

De Schotse zangeres Maggie Reilly (Glasgow 1956) nam in 1970 – ze was toen nog maar 14 jaar - haar eerste single op. Ze was echter niet tevreden met het resultaat en besloot de single verder niet te promoten.

In de tweede helft van de jaren ’70 was ze de leadzangeres van de in Schotland zeer populaire funkformatie Cado Belle. In de rest van Europa is zij echter in de jaren ’80 vooral bekend geworden als zangeres van Mike Oldfield’s hits Moonlight Shadow en To France.  Verder heeft ze samengewerkt met vele bekende namen. Om er maar eens een paar te noemen: David Gilmour, Jack Bruce, Ralph McTell, Mike Batt, onze eigen Flairck en Ad Visser en meer recentelijk heeft zij haar medewerking verleend aan het nieuwe album van China Crisis.

Nadat er in de tweede helft van de jaren ’80 een eind was gekomen aan de samenwerking met Mike Oldfield hebben we hier in Nederland niet zoveel meer van Maggie Reilly gehoord. Dit in tegenstelling tot Scandinavië en met name Duitsland, waar zij nog steeds minstens eenmaal per jaar tourt en volle zalen trekt.

Tussen 1992 en 2013 heeft Maggie een tiental solo-albums uitgebracht, waarvan de laatste 3 op het eigen label Red Berry Records. In stijl variëren deze albums van soft pop (Echoes, Midnight Sun) via folk (Rowan) tot de bijna rock-achtige song Break Of Day op het laatste album Heaven Sent.

Op het moment werkt zij aan nieuw materiaal en wordt er weer een tour in Scandinavië en Duitsland voorbereid voor dit najaar.

De fansite www.maggiereillyfansite.nl staat onder Nederlands beheer. Wij denken dat Maggie zeker meer aandacht verdient in ons land en zouden het heel leuk vinden als zij tijdens haar tour door Duitsland ook een uitstapje naar Nederland zou maken! Daarvoor moet er echter een voldoende grote fanbase zijn. We willen daarom iedereen die interesse heeft in de muziek van Maggie uitnodigen de fansite te bezoeken, eventueel een berichtje achter te laten en ons op Facebook te “liken”!  http://www.facebook.com/pages/Maggie-Reilly-Fansite-Page/361401253934348
We houden je graag op de hoogte van Maggie’s activiteiten!

Geniet hier van een wat minder bekend, maar heel mooi nummer van haar laatste album.  https://www.youtube.com/watch?v=JNyAoCHeMco