In oktober vindt de tweede editie plaats van het festival Fields of Folk, dat met het oog op de toekomst benieuwd is naar de mening, wensen en ideeën van festivalbezoekers. Patrick van de Wetering heeft in het kader van zijn afstudeeronderzoek een enquête samengesteld om die meningen te peilen. Deelnemers kunnen o.a. vrijkaarten winnen voor het festival, de enquête sluit in principe na komende zondag (3 augustus 2015).

Fields of Folk, het folkfestival dat vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd ter ere van het 10-jarig bestaan van de Nederlandse powerfolkband Scrum, krijgt een vervolg. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, vindt deze editie wederom plaats in de Music Club in Kampen, en wel op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober.

De programmering van het tweedaagse festival omvat zowel intieme singer-songwriters als de ruigere up-tempo folkbands. Scrum treedt net als vorig jaar op beide avonden op: vrijdagavond in een akoestische setting en zaterdagavond met een energieke festival-set. Voor de bandleden van Scrum een bijzonder moment, want in 2008 stonden ze eerder met The Dubliners op de bühne, waarna Scrum besloot om akoestisch de Nederlandse theaters te bestormen. Met succes, want volgend jaar staat alweer voor de zesde keer een theatertour gepland.

Natuurlijk wil de organisatie van Fields of Folk graag weten wat bezoekers van een folkfestival beweegt, met het oog op verbetering van de komende edities. Een enquête is daarbij een handig hulpmiddel, Patrick van de Wetering stelde er een op. Over zichzelf schrijft hij:

"Ik doe een HBO opleiding Toerisme en Recreatie aan de NHTV in Breda. Het gaat om mijn scriptie. Ik doe onderzoek voor het festival Fields of Folk, voornamelijk gericht op de doelgroep, zodat het festival hier in de toekomst beter haar aansluiting op kan vinden. Het doel van de organisatie is om het festival rendabel te houden zodat het in de toekomst jaarlijks kan worden georganiseerd. De powerfolk-band Scrum bestond vorig jaar 10 jaar en vierde dat jubileum door een Folk festival te organiseren. Dat beviel zo goed dat is besloten om het dit jaar weer te organiseren. Fields of Folk probeert een brug te slaan tussen traditionele folk zoals men deze kent uit Schotland en Ierland en de huidige cross-over folkmuziek, hoorbaar in vele stijlen en de popmuziek van tegenwoordig."

Over de enquête (die ongeveer 10 minuten duurt):


Het onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen:

- Vragen met betrekking tot festivalbezoek

- Vragen over het festival Fields of Folk

- Algemene vragen


Om mee te doen kun je klikken op deze link. NB: de enquête sluit op 3 augustus 2015!