Recordaantal bezoekers popconcerten Mojo

,,Het was een ongelofelijk jaar. Onze cijfers wijzen uit dat het erg goed gaat met de livemuziek in Nederland. Ondanks de recessie komt men in groten getale af op onze concerten, festivals en evenementen. Dit jaar zullen we niet snel evenaren, maar 2004 ziet er ook al veelbelovend uit.'' aldus Mojo-directeur Leon Ramakers, die gisteren de cijfers presenteerde over het afgelopen jaar.

In 2003 trokken de concerten van Mojo 1,7 miljoen bezoekers. Dat is een stijging van ruim 40 procent ten opzichte van 2002. Volgens Mojo gingen er nog nooit zoveel Nederlanders naar popconcerten. Ook het aantal concerten dat volledig was uitverkocht, was nog nooit zo hoog.

Mojo hield achttien stadionconcerten. De zes optredens van The Rolling Stones konden met ruim 205.000 bezoekers op de grootste belangstelling rekenen. Ook de Nederlandse artiesten hadden niet te klagen over belangstelling. In de top vijftien van populairste concerten nemen André Hazes, Kane, Anouk en Ilse Delange respectievelijk de vijfde, zesde, twaalfde en dertiende plaats in.

Night of the Proms was met 148.000 bezoekers het best bezochte evenement van Mojo. De driedaagse popfestivals Pinkpop en Lowlands waren voor het eerst sinds jaren niet uitverkocht, maar waren beide goed voor 48.000 bezoekers. Voor de nieuwkomers Fields of Rock en Arrow Classic Rock werden wel alle beschikbare kaarten (respectievelijk 42.000 en 27.000) verkocht.