Marike Jager beste singer songwriter
in finale Grote Prijs van Nederland

In de categorie Singer/Songwriter heeft Marike Jager de Grote Prijs van Nederland gewonnen. Volgens de jury dankt ze de prijs aan haar ontwapenende persoonlijkheid op het podium, sterke zeggingskracht en veel potentie.
Marike Jager (1979) schreef drie jaar geleden haar eerste nummer dat ze op een open podium in Maastricht ten gehore bracht. Geïnspireerd door datgene 'wat in haar gedachtenwereld verstrikt raakt' is ze nummers blijven schrijven. Ze begeleidt zichzelf op gitaar of piano. Haar nummers zijn puur en melodieus en variëren van breekbaar tot krachtig. Behalve solo treedt ze ook op met haar band HeyDay.
Met deze groep is ze komende zondag 14/12 te zien in Café Jenze in Maastricht en in De Nor in Heerlen.

Prijs
Marike Jager
verdiende met de overwinning € 5000,-, optredens op Crossing Border, Folkwoods en Crème de la Crème, 2 dagen Wisseloord Studio's, 500 cd's geperst door Salisbury en een jaar lang professionele coaching. Marike Jager nam het in de finale afgelopen zaterdag in het Amsterdamse Paradiso op tegen zeven andere kandidaten: Femke, Eelco, Tiedo, Hanneke de Jong, a balladeer, Sophie en Henke Lamers.

De Ntb Beste Muzikantprijs ging naar Sophie, 'met haar prachtige zuivere stem'. En a balladeer ging naar huis als publieksfavoriet met de meeste stemmen, de Samsonic Publieksprijs t.w.v. 1.000,-.

Sophie
Ook Sophie (Zeyl) - met een zwoele stem, melodieus gitaarwerk en melancholische bluesy popliedjes - is sinds drie jaar bezig met het vertolken van haar eigen muziek. In 2000 won ze de Amsterdamse singer/ songwriter wedstrijd ' de Bronzen Buurvrouw' waardoor ze in de gelegenheid werd gesteld een demo op te nemen. Vorig jaar stond ze in de finale van Mooie Noten, alwaar zij tweede werd. Verder treedt ze regelmatig op diverse podia in Amsterdam, speelde een aantal keer in het At5 programma 'de Zwoele stad', en een aantal keer voor de radio. Tevens speelde ze op de Parade en recentelijk in het Vondelpark Openluchttheater en op de Uitmarkt.
Momenteel heeft Sophie ze een aantal nummers uitgewerkt en opgenomen met ervaren muzikanten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lap steel, hammond, en wurlitzer. Alles is opgenomen op een analoge 8 track bandrecorder, waardoor er een eerlijk en authentiek geluid neergezet waarbij de songs en de stem van Sophie centraal staan. De muzikanten bestaan uit: Wil Sophie op gitaar/ lapsteel/ hammond (speelde o.a in a Girl Called Johnny, en met Erwin Nijhoff en Julya Lo'ko), Alen Svetopetric op bas (Saskia Laroo, Cindy Peress en diverse Kroatische artiesten) en Sin Banovic op drums (Clemens van der Ven)

a balladeer
De Samsonic Publieksprijs is gewonnen door: a balladeer uit Amsterdam. Marinus de Goederen, zanger/toetsenist van a baladeer mocht de bloemen en de cheque van 1.000 euro in ontvangst nemen voor de Publieksprijs. Maar liefst 54% van alle stemmen zijn naar a balladeer gegaan. Hij won eerder de Radio 3FM Buzz-award 2002, de jaarlijkse bandwedstrijd van het NCRV programma Buzz.