Iers weekend Dranouter met concerten
en workshops door toppers

't Folk Muziekcentrum Dranouter presenteert een Iers Weekend op 12, 13 en 14 december. Er zijn concerten en workshops door bekende muzikanten.
De volgende workshops worden op zaterdag 13/12 gegeven:
Aidan Burke: Irish Fiddle
Sylvain Barou: Irish Concertflute, Low Whistle, Tin Whistle
Philip Masure: DADGAD-Gitaar
David Hopkins: Percussie, Bodhran
Guy Roelofs: GDAD-Irish Bouzouki
Gerry Murray: Piano Accordeon

Op zondag is er een workshop Ierse Dans.

Concerten
Vrijdagavond 12 december is er vanaf 20 uur in de foyer van 't Muziekcentrum een gratis toegankelijke Singing Session en Free Session. Zaterdagavond zijn er vanaf 20.30 uur in de concertzaal optredens van het trio Helen Flaherty + Gerry Murray + Guy Roelofs en van de groep Comas (toegang 10/12 euro). Zondag 14 december is er 's middags in de foyer vanaf 16 uur de gratis toegankelijke Free Session met o.a. Irish Pub Musicians Dranouter.

Helen Flaherty/Gerry Murray/Guy Roelofs
De van oorsprong Schotse zangeres Helen Flaherty heeft zich ontwikkeld tot een bijzonder veelzijdig artieste. Ze is al jaren het stralend middelpunt van de internationaal bekende folkgroep Shantalla, maar daarnaast heeft ze een bijzonder succesvolle solocarriere van de grond weten te krijgen. Samen met Shantallagezel Gerry Murry en Guy Roelofs (MAM, Moira, Cadans der Getouwen, Grond en Tjane) creëerde ze een project rond Ierse muziek.

Comas
Comas
is het Ierse woord voor Power, Kracht en meteen een vlag die optimaal de lading dekt. Swingende muziek die je raakt tot in het binnenste van je ziel. Het gaat dan ook om een nieuwe internationale groep, die al zeer succesvolle optredens achter de rug heeft. Kan ook moeilijk anders met de gecombineerde talenten van Sylvain Barou, Philip Masure, Aidan Burke en David Hopkins.

Deelname aan de workshops kost 50 euro per persoon (workshops, koffiepauzes, broodmaaltijd 's middags, warme maaltijd 's avonds, concert Comas). Er is mogelijkheid tot overnachten (voor meer info: 057/44 69 33). Inschrijven voor 1 december op 057/44 69 33 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. + storting op rek. 738-6666666-72.
Meer info over het Iers Weekend zie www.folkdranouter.be