Iedereen in Schotland kent Karine Polwart

Karine Polwart ontving onlangs in Schotland de prestigieuze Trad Music Award als beste zangeres. Begin volgend jaar is ze met haar groep Malinky op tournee door Nederland en speelt ze ondermeer op zaterdag 7 februari op het Folkfestival Zwolle. Marieke Smegen, die voor Folkforum de column Vuurwerk uit Edinburgh schrijft, kent Karine Polwart. Zij meldt over Karine het volgende:
In Schotland kent iedereen haar naam. Ze is de zangeres in de uit Edinburgh afkomstige band Malinky en was voor korte tijd lid van de Batllefield Band. Die band heeft ze echter verlaten om zich meer op haar eigen projecten te kunnen richten.
Karine Polwart schrijft zelf liedjes die goed met de traditionele muziek mixen. De Belgische band Shantalla noemde zelfs hun tweede cd 'Seven Evenings, Seven Mornings' naar een van Karine's nummers (The Dreadful End of Marianna for Sorcery).
Onlangs ontving ze op de Trad Music Awards een prijs als beste zangeres. Tijd dus voor Nederland om haar ook eens te leren kennen. Loop naar de winkel en investeer in een cd van Malinky (er zijn er twee: 'Malinky' en 'Three Ravens') of koop de 'Happy Daze' cd van de Battlefield Band. Hierop is Karine volop vertegenwoordigd. Malinky heeft al meerdere malen in Nederland gespeeld, dus kijk uit naar de naam en geniet.