Folkkamp voor jongeren in Dranouter: Doedel You Do?

Van 28/10 tot en met 31/10 is er weer Doedel You Do? een swingend folkkamp voor jongeren tussen 16 en 22. Het speelt zich af in een tof kamphuis in de Vlaamse Westhoek en je krijgt les van leden van o.a. Laïs, Goze, Kadril en Ambrozijn. De laatste avond treedt je op in 't Folk in Dranouter.
Dit folkkamp (2de editie) staat open voor jongeren van 16 tot 22 met gelijk welk instrument. Samenspel en jammen zijn de hoofdactiviteiten, maar je ontmoet er ook professionele folkies die je zullen inwijden in de wereld van de traditionele muziek en de folk.
De monitoren zijn Wim Claeys (Ambrozijn) en Maarten Decombel (G.O.Z.E.). De andere lesgevers zijn: Eva De Roovere (Kadril), Jorunn Bauweraerts (Laïs), Tom Theuns (Ambrozijn, Nada) en Didier François.
Doedel You Do? is van 28/10 tot en met 31/10/2003, (wie niet naar huis geraakt, kan blijven tot 1/11) in 't Smessevier, Kemmelstraat 92, 8950 Dranouter. De kosten zijn 175 euro. Daarvoor krijg je alle maaltijden, overnachting, lessen en alle vervoer tijdens het kamp, verzekering. Niet vergeten: slaapzak, onderlaken en kussensloop en 2 keukenhanddoeken en je instrument(en).
Vragen en inschrijvingen bij Hannelore Denolf: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (057/44 69 33) Zie ook: website: www.folkdranouter.be onder 't Folk

Bluesjaar Oss begint volgend weekeinde furieus van start

Vridag 3, zaterdag 4 en zondag 5 oktober staat Oss in het teken van de blies. En daar zal het voorlopig niet bij blijven. Oss moet binnen drie jaar in één adem worden genoemd met blues. Die boodschap verkondigt voorzitter W. Faber van Stichting Oog voor Oss. Oog voor Oss wil in samenwerking met tal van organisaties en ondernemers van Oss een echte bluesstad maken. De basis om reliëf te geven aan de slogan 'Oss bluesstad' is het evenement Blues Touch dat op zaterdag 4 oktober in 't Oude Theater het tienjarige bestaan viert. Om Oss te laten uitgroeien tot bluesstad van formaat wil Oog voor Oss het hele jaar door aan de bluesformule gerelateerde evenementen op poten zetten. In juni 2004 moet er voor het eerst een groots Blues Spectacle plaatsvinden. De locatie wordt het TOP Oss stadion of sporthal De Rusheuvel. Daarnaast moet er tussen november 2003 en mei 2004 in de Osse cafés een bluesbattle worden gehouden, een wedstrijd voor veelbelovende bluesbandjes die een plek kunnen winnen op het Blues Touchfestival.

Op vrijdag 3 oktober gaat het Osse 'bluesjaar' van start met een Amerikaans getinte 'drive in' vertoning van de bluesfilm Crossroads op het Jurgensplein, met ruimte voor steeds tweehonderd auto's. De voorstelling begint om 20.30 uur en om nog een keer om 23.00 uur. De entree per auto bedraagt vijf euro.
Op 4 oktober wordt vanaf 20.00 uur tot diep in de nacht het befaamde Blues Touchfestival gehouden met acts als Stincky Lou & The Goon Mat, Check out the Zydeco, Philip Kroonenberg, Ray Stubbs, Tony Vega Band, Blues Company, Barrelhouse, Vicky van Zijl & Jacky Koot, Six-O-matics, Jesus Volt, VandeVen en The Juke Joints.
Op zondag 5 oktober vanaf 12.00 uur is er in de Heilig Hartkerk aan de Kromstraat een Blues Celebration, met medewerking van Vocal Orchestra MuchOss en Irene en Stefan Schöler
Bron: Brabants Dagblad