Image

De officiële Johnny Cash-site werd meteen na zijn overlijden aangepast

Muzikanten treuren om de dood van Johnny Cash

Direkt na het bekend worden van het overlijden van de legendarische singer/songwriter Johnny Cash, afgelopen vrijdag, kwamen de reacties los. De officiële site van Johnny Cash werd overladen met hits. De site werd meteen aangepast met een stemmige foto. Verontschuldigend stond er onder: …Please note that due to the intense amount traffic at this sad time, our site is finding it difficult to keep up with hits. Please bear with us….

Ook op de Cash-site het volgende statement van de Cash-familie:
THE FAMILY OF JOHNNY CASH IN THIS SAD HOUR IS GREATLY COMFORTED BY THE OUTPOURING OF LOVE AND RESPECT FOR HIS REMARKABLE LIFE. WE TAKE SOLACE IN THE KNOWLEDGE THAT HE IS AGAIN REUNITED WITH HIS DEAREST COMPANION, JUNE. OUR LIVES, AND INDEED THE ENTIRE PLANET, WILL FOREVER FEEL THE EMPTINESS OF HIS LOSS, BUT HIS MUSIC AND THE GREATNESS OF HIS SPIRIT WILL ENDURE.

Uit de kringen van producer Rick Rubin werd gemeld dat er de komende tijd nog de nodige albums met materiaal van Cash te verwachten zijn. Hij wilde eigenlijk de studio in voor opnamen van een nieuwe cd die hij wilde opdragen aan zijn in mei overleden vrouw June Carter.

Bob Dylan nam ooit samen met Johnny Cash platen op. Hij beschouwt zichzelf als een vriend van Cash. "Hij had grote invloed op mij", aldus Dylan.

Elvis Costello: "Hij was een groot mens. Ik voelde me altijd zeer welkom bij hem thuis".

Mick Jagger noemt de dood van Cash 'een groot verlies voor de muziekgemeenschap'. Jagger herinnert er aan dat de leidjes van Cash ooit een belangrijk deel van het repertoire van de Stones waren. "Zijn invloed strekt zich uit over vele generaties van verschillende mensen."

Bono van U2: "Ik beschouwde mezelf als een vriend. Hij zag mij als een fan".

Nick Cave: "Cash was the real thing. Hij had zo'n rijke ervaring in zijn stem". En over de cover van zijn "The Mercy Seat" op American III: Solitary Man drie jaar geleden: "Rick Rubin called up and said, 'You wanna come down and sing with Johnny Cash?' Um, yeah, OK . . . I'll try to make the time, y'know. I was very flattered when he sang my song, and singing with him was amazing. There's an encyclopedia of all that stuff in his head."

Roland van Campenhout, de Belgische bluesman, zegt in een reactie op de VRT-Radio 1: "Johnny Cash is er voor mij altijd geweest, van toen ik nog een jongen van 14 was. Wat mij in hem aansprak? Vooral zijn herkenbaar diep stemgeluid en zijn eenvoudige gitaarstijl zonder moeilijke dingen. En ja, hij had wel de naam een zware jongen te zijn en hij heeft zelf in gevangenis gezeten, maar ik denk niet dat het zo erg was."