Dixie Chicks met de dood bedreigd

De leden van de Amerikaanse countryband The Dixie Chicks zijn met de dood bedreigd na negatieve uitlatingen van zangeres Natalie Maines over de Amerikaanse president George Bush.
Maines zei eerder dit jaar zich ervoor te schamen dat ze net als Bush uit Texas komt. Tegenover de Amerikaanse zender ABC zegt Maines de uitspraak te betreuren, maar dat ze nog steeds fel tegen de oorlog in Irak is. De band kreeg grove kritiek op haar houding en ook de platenverkoop heeft er ernstig onder te leiden. Ook werden cd's publiekelijk vernietigd. Tot de Irak-oorlog haalden ze een giga-omzet aan cd-verkoop. Nu worden ze door nogal wat Amerikaanse radiozenders geboycot. Bruce Springsteen is het daar absoluut mee oneens en zegt op zijn website steun toe aan de groep.

In het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly zegt de band dat de reacties uit de hand beginnen te lopen. Ook zegt Maine haar uitspraak te hebben gedaan uit frustratie. ,,Wat is heb gezegd was respectloos. De woorden die ik gebruikt heb, en de manier waarop ik dingen heb gezegd waren niet juist. Ik schaam me er niet voor dat Bush uit dezelfde staat komt. Het kan me eigenlijk niks schelen. Wat ik wel mis is een gebrek aan respect voor mensen die tegen de oorlog zijn. Tijdens concerten moeten we het publiek gaan controleren met metaaldetectoren. Dat vind ik te gek voor woorden."
Op de cover van Entertainment Weekly poseren de dames overigens naakt, in een cynische reactie op de uit de hand lopende kritiek hebben ze hun lichamen beschilderd met woorden als Opinionated, Traitors, Saddam's Angels en Dixie Sluts.